23.11.2013 г.

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси
Frequently Asked Questions (FAQ)


1. Колко струва курса?
Индивидуално - 30 лв. на астрономически час от 60 минути (отстъпки вижте в Пакети)
Група от 2 човека - 750 лв-12,50 лв. учебен на час (40 мин.)
Група от 4-6-8 човека - 6 лв. учебен на час (40 мин.)

Записване на:
е-mail: kurspodizain@gmail.com или телефона 0893 688 910
Първият час е безплатен

2. Колко курса има?
Има 4 основни курса: Пълен курс, Надграждащ курс - двата са за дизайн, Дигитален маркетинг и Курс с безплатни софтуери.
.
Те не са изчепателни, но са базисни за стартиране на собствена дейност. Дори първият курс е достатъчен за много хора, които искат просто да създават медии. Колко струва пише в първия отговор.

3. Трябва ли да имам мой компютър?
Желателно е да имате ваш компютър, за да правите упражнения вкъщи. Също така се правят настройки на програмите.

4. Има ли документ или сертификат?
Засега няма документ, защото е много скъпо да се поддържа персонал за колеж. Курсът е прекалено евтин, за да стане това. Например курс по език е 20 лв. на учебен час.
В последствие можете да вземете изпити на всякъде и ще ги шашнете със знания.
Качественото образование по дизайн е в Англия, Италия, Франция, Дания, Канада, Австралия, САЩ и Русия, както и онлайн към производителите на програмите,  чужди безплатни университети и колежи. Питайте!

5. За какво са останалите курсове?
Те са за всеки, който иска да се задълбочи в някаква област. Програмата за другите курсове като уеб дизайн, аудио и видео, маркетинг и SEO, се обявява един месец преди стартирането, тъй като се обновява информацията в програмите, за да знаете какво точно ще съдържа.  Но Пълен курс и Награждащ курс са с фиксирани програми. Индивидуалното обучение позволява учене на каквото си искате!

6. Колко трае курсът?
60 учебни часа, но вземаме толкова колкото искате в индивидуални уроци, ако има нужда. При индивидуалните не се припираме като масовите занятията в офис, с предплатени часове и задължително присъствие.

7. Ако доведа още някой има ли отстъпка?
Да, 10 %

8. Какъв е смисъла да уча всичко това, ако няма да изкарам пари с него?
За ваше сведение, ако вие напреднете и създадете порфолио, можете да работите от всяка точка на света.

Насоката от нас е да се работи по следните начини
8.1. онлайн през сайтовете посочени тук в Приятели и връзки:
а най-важните са:
https://www.upwork.com/
https://www.behance.net/
https://www.linkedin.com/ 
https://ec.europa.eu/eures/public/bg/homepage
http://www.jobbank.gc.ca
SEEK

, както и други сайтове;

8.2. Да създадете ваша фирма в сърцето на регион, който желаете и да работите там;

8.3.  или да се концентрирате в работа в големи фирми, по ваш избор.

За тази цел има три начина:
- да се концентрирате в една насока - маркетинг, дизайн, анимация, видео, звук, опаковки, мода, с цел капка дупка дълбае, да стане успешно едно нещо. Така успехът е сигурен в големи мащаби, но след време.
- вторият е да станете пенкилер-да знаете как се правят всички медии, което е трудоемко, но носи повече пари в по-кратки срокове, тъй като пазара на труда все повече изисква кандидатите да знаят и могат много за всичко.
- просто да си измислите свой бизнес! Най-успешнят модел е продаване на инетелектуални продукти- книги, музика, филми, защото не се налагат пратки, след това е магазин, а още по-успешнят попитайте! Само в лично занятие!

9. Защо пък ми е да знам толкова простотии, за да спечеля пари?
Всъщност не е задължително да знаете много неща. По важно е да знаете кои сте и какво искате. Често в училище ни учат да бъдем работници. Вероятно трябва да си добър работник, но всеки може да създаде свой собствен малък бизнес, какъвто и да е той. Някои хора искат да БЪДАТ а не да ИМАТ, така че парите не са най-важното, но комплексините знания дават свобода.

Вътрешната мотивация, която трябва да имате е това, което е добре да пазите и изграждате. Безспорно обаче, създаването на интелектуални продукти е един доста успешен бизнес. В това число - книги, музика, филми, картини, фотография, сайт с готови дизайни и др., защото те сами се продават след създаването им. Не е като да следиш дали е здрава машината или да доливаш масло в двигателя. Не. Тук, тези курсове предлагат широк поглед върху визуалната комуникация. Освен това тези курсове имат за цел да Ви накарат да се замислите дали да не напишете ваши книги, да създадете ваши филми, да направите вашата музика (Запознаване със Sibelius, Magix, Premiere, Cinema 4D, Audacity и др.) и всичко това да се свърже в една лична продукция, да я пуснете в Амазон, Бъчърс, Барнс анд Нобълс и други, както и да я предложите на филмови студия, телевизии като сценарии, книги, музика, снимки за списания, youtube кариера или готова филмирана продукция. А защо не да си купите и камера и микрофон? :)

Да, интересно е да се работи за някой, но истинскта работа и големите печалби идват от поемането на личната отговорност за вашият успех, а не цял живот да работите за някой.
Тук става дума и за свободата на духа и мисълта. Но това е кой, както го разбира, а и работата за друг дава опит и увереност (понякога е обратното :) ).

11. Приложими ли са тези курсове в други области?
Разбира се! От Дизайн, Маркетинг и SEO има нужда всеки Бизнес.

12. До три загубени занятия се възстановяваят в рамките на пероида на курса!

P.S. На полето на креативността няма конкуренция.