25.11.2013 г.

Към моите курсисти търсещите работа!

Внимателно четете обявите!
Проверявайте дейността на фирмите в интернет и следете тяхната активност.
Има обяви за работа, които едни и същи фирми пускат поне 2 пъти годишно!
Внимателно проверявайте фирмите в търговския регистър, както и това кой управлява.
Следете активността на компаниите и внимавайте на кого предоставяте личните си данни, дори и при посредници за работа!!! !
Пиша това защото:
1. са се навъдили много измамници
2. фирмите масово не плащат или лъжат, 1-2 месеца плащат после започват проблемите с работното време, заплащането и изискванията, да не говорим и за отношението!
3. има фирми които са в несъстоятелност или са били съдени за нещо: като нелоялна конкуренция, кражби, и какво ли не! много внимавайте.

Компаниите, които нямат голяма активност на пазара на труда би трябвало да са стабилни, въпреки че и там неочаквайте да е рай. Много чужди представителства се държат не добре с българският персонал! Имайте едно на наум, че ще възможно да срещнете и прекалено надути арт директори. Самата дума арт директор издава нещо надуто.
Гледайте си интереса. Най-добре създавайте ваши бизнеси и работете самостоятелно! Подписвайте договори, вземайте капаро поне 50% и си търсете правата. Когато един път си потърсиш правата започват да те уважават!!! Независимо къде сте по света ВЯРВАЙТЕ В СЕБЕ СИ, защото никой няма да го направи вместо Вас!

Успех на всички,
Панайот